HTML

Szocioblog a túloldalról

A blogban megjelent írásokat © (copyright) szerzői jogok védik, azokat a szerző tudta és engedélye nélkül máshol megjelentetni harmadik félnek szigorúan tilos.

Friss topikok

  • Ligeti Léna: Nekik még nem kellett volna leszállniuk. (2018.02.13. 10:44) Mementó
  • Layli: Szinte, azza valóban láttam, éreztem az álmod. A kislányt a hosszú, vagy nem is olyan hosszú, csa... (2018.01.28. 18:38) Ma éjjel álmomban,
  • Layli: Ez annyira...... de annyira....! (2016.08.11. 11:49) Innen a semmin
  • Layli: Ez annyira szép, hogy szinte nekem is fáj! (2016.02.16. 22:15) Távolódóban
  • Layli: Nincs mit, ez így volt jó! Mindennek oka és okozata van. Ez volta legjobb, vagy talán az egyetlen ... (2014.06.24. 18:21) Május első vasárnapja

Címkék

2013.03.09. 21:27 Ligeti Léna

Sárga lovak

Kilencéves volt az idősebb, három a kicsi. Istenfiúhoz tartózó az egyik, Gyöngy a másik. Nem jártak sem templomba, sem bábszínházba, de soha nem láttak mező felett szálldosó pillangót sem. A sárga villamos és az esőverte, mégis soha meg nem tisztuló város gyermekei ők, a nyomor és a színes ceruzák közeli barátai. Az idősebb a gyengébb, mert érti már a titkot, a kicsi most tanulja, ő félig még szabad, arca a bátraké. Lovat rajzolnak, szigorúan aranysárgát, ahogyan egyszer a TV-ben látták, felpattannak rá, és sehol nincsenek, kivágtatnak a gyermekotthon százhúsz éves falán át, a kézzelfogható világon túlra, a lelkek-városába, vagy talán vidékre, a lelkek-falujába. Itt csak színek vannak, sok-sok szín, egymásba hatolnak, mássá válnak, gondolatok aurájává lesznek, néha szerény, néha kihívó ragyogással, és csak forognak körbe-körbe, vagy csak zuhannak egyenesen, hirtelen, ahogyan a nagymama tette, le az udvar kopott-sárga kövéig. Olyan az egész, mint egy bolond festőnő befejezhetetlen alkotása… vagy a kis Gyöngy gyermekrajza lenne?

Nehéz visszabandukolni hozzám minden nap, a lovuk estére megöregszik, éjszakára elpusztul. Másnap újat rajzolnak, hiába könyörgök, ne tegyék, nem kell elvágtatniuk tőlem, a falak vastagok, a leves meleg, az ölelésem édes… semmi vagyok. A sárga ceruza csonkig kopott.

Nincs választásom, hamarosan másikra cserélem. 

1 komment

Címkék: munka közben


A bejegyzés trackback címe:

https://lenamasikelete.blog.hu/api/trackback/id/tr65125215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Layli 2013.04.19. 18:07:41

Ez a kedvencem. A francba, szinte látom őket....annyira látom....
süti beállítások módosítása